Texels Kookboek - Mihoensoep met garnalen

Ingrediënten
˝ l visbouillon ˝ l kippenbouillon 1 groene peper 1˝ cm verse gemberwortel
6 bosuitjes 8 takjes koriander 150 gr taugé 100 gr grote roze garnalen
100 gr mihoen.

Hulpmiddelen
kookpan zeef passeerdoek snijplank koksmes dunschiller

Voorbereiding

Bereiding

Breng de visbouillon en kippenbouillon samen aan de kook. Was ondertussen de peper, halveer hem en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in schuine, dunne reepjes.
Schil de gemberwortel en hak hem zeer fijn.

Voeg de peper en gember toe aan de bouillon en laat ze ongeveer 10 minuten trekken.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Hak de koriander fijn en was de taugé.

Zeef de bouillon. Voeg de bosui, taugé, garnalen en mihoen toe. Laat dit op een laag vuur meekoken.

Strooi vlak voor het serveren de koriander over de soep.

Serveertip

Soort gerecht: soep Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 20 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!